Stjernehimmel hue – Garnoteket eget design

kr. 20,00

Rustik hue strikket med ribkant i ret og vrang herefter glatstrik, og broderet stjerner, der af navnet.

Huen er strikket nedefra og op i Lett Lopi fra Istex og stjerner er broderet på med Angel Mohair fra Permin.

Istex garn – kvalitetsgarn fra Island

Os, der elsker at strikke i kvalitetsgarn, kender garn fra Istex særligt godt. Her er der nemlig tale om garn i bedste kvalitet direkte fra Island. Det er vel også derfor at brandet Istex officielt skrives med et islandsk T: Ístex.

Isted blev stiftet tilbage i 1896. Det skete med henblik på at bevare og udvikle den stolte islandske tradition og industri inden for uld. Dette skete i byen Mosfellsbær. Her købte man uld direkte fra den lokale befolkning, og i en lang periode udgjorde dette 99 procent af den samlede uldproduktion på Island. I dag ejer 80 procent af fåravlerne Istex.

Siden starten har kvalitetsgarn stået øverst på dagsordnen hos Istex. Den garn som eksporteres til det meste af verden gennemgår kvalitetstjek, og man har fokus på nøgleord som bæredygtighed, økologi og det naturlige liv.

Ud over den fremragende garn producerer Istex også strikkebøger med islandsk design, både de traditionelle og nymodens opskrifter og mønstre. Istex producerer ligeledes dyner og tæpper af ren uld.

Du kan købe den fantatsiske garn fra Istex her i webshoppen.