Tvinni – Isager garn

kr. 81,00

Isager Tvinni

Ren lækker to trådet spundet uld, merino lammeuld

100 % uld i fed

50 gram – 250 m

Vejledende strikke pinde: 3,0 mm – 3,5 mm

Garnet ligger i delbare bundter a 50 g, prisen er pr. 50 g.

Kategori: Varenummer (SKU): IG-10 Tags:

Beskrivelse

Isager Tvinni

Ren lækker to trådet spundet uld, merino lammeuld

100 % uld i fed

100 gram = 510 m

Vejledende strikke pinde: 3,0 mm – 3,5 mm

Garnet ligger i delbare bundter a 50 g, prisen er pr. 50 g.

Et smukt stærkt merino uld garn, der er specielt spundet til Isager. Garnet er yderst velegnet til let strik som tynde sjaler, men bruges i stor stil som følgetråd sammen med Spinni, Alpaka1 eller silk mohair, og mange af vores danske designere, som Anette Danielsen, Helga Isager og Petiteknit.

Isager garner er indfarvet med farvestoffer, der overholder alle gældende krav og regler og har undergået grundige tests for uønskede og skadelige stoffer. Fikseringsevnen er høj – på ca. 95 – 98 %, og dermed anvendes en lille mængde farvestof, så miljøbelastning og vandspild formindskes.

TVINNI og TVINNI TWEED er udviklet af Marianne Isager i samarbejde med Skive Uldspinderi. Ulden i garnet er den fineste merinokvalitet, virgin wool, som er førstegangsklip fra lam. Fibrene er lange og fine, hvilket giver en meget holdbar kvalitet.
Vi plejer at sige, at det er vores bedste garn, og at det slides smukt. En trøje, strikket i Tvinni, har en lang holdbarhed, hvis den behandles med omhu. Da garnet er tvundet med to tråde, egner det sig fint til glatstrikning på rundpind, og med sin lette vægt er det et garn, der kan bruges i mange sammenhænge, både alene og i sammenstrikninger med andre kvaliteter i f.eks. Jacquard strikning (Fair Isle strik og Norsk mønsterstrik).
Garnerne Highland og Alpaca 2 har samme løbelængde, og dermed kan de frit bruges i mønsterstrikninger med Tvinni og tilmed erstatte Tvinni.
Tvinni bruges også som del af en tråd med andre kvaliteter.

Blomster af Marianne Isager – børnemodel under navnet Lilla idas blomster.

Tvinni alene strikkes fint på en pindetykkelse mellem 2,5 og 3,5
Tvinni og Alpaca 1 strikkes på pind 3,5 – 4,5
Tvinni og Alpaca 2 strikkes på pind 4 – 5,5
Tvinni og Silk Mohair strikkes på pind 4 – 7

Der anbefales håndvask i uld vaskemiddel.

Du kunne også være interesseret i...