Spinni – Isager garn

kr. 69,00

Isager Spinni

Ren lækker tynd entrådet uld, merino lammeuld

100 % uld i fed

50 gram – 300 m

Vejledende strikke pinde: 2 – 2,5 mm

Garnet ligger i delbare bundter a 50 g, prisen er pr. 50 g.

Kategori: Varenummer (SKU): IG-03 Tags:

Beskrivelse

Isager Spinni

Ren lækker tynd entrådet uld, merino lammeuld

100 % uld i fed

100 gram = 610 m

Vejledende strikke pinde: 2 – 2,5 mm

Garnet ligger i delbare bundter a 50 g, prisen er pr. 50 g.

Et smukt tyndt og stærkt merino uld garn, der er specielt spundet til Isager. Garnet er yderst velegnet til let strik som tynde sjaler, men bruges i stor stil som følgetråd sammen med Spinni, tvinni eller bomulin, og mange af vores danske designere, som Anette Danielsen, Helga Isager og Petiteknit – Sycamore.

Isager garner er indfarvet med farvestoffer, der overholder alle gældende krav og regler og har undergået grundige tests for uønskede og skadelige stoffer. Fikseringsevnen er høj – på ca. 95 – 98 %, og dermed anvendes en lille mængde farvestof, så miljøbelastning og vandspild formindskes.

SPINNI er et entrådet uldgarn. I gamle dage i Island blev de entrådede uldgarner spundet i hånden og helst så fint og tyndt, at et færdigstrikket sjal kunne trækkes gennem en fingerring. Spinni er knap så tyndt, og vi bruger garnet i mange forskellige sammenhænge. Strikket i enkelttråd egner det sig rigtig godt til kniplingsstrikkede tørklæder, og det udmærker sig ved at bevare sin fine struktur, så tørklædet ikke ”falder sammen”. I Isagers kollektion kan vi nævne tørklæder som Islandsk sjal og Domino sjal.
Vi strikker også lette bluser i enkelttrådet Spinni. Især har Helga Isager designet flere fine bluser i dette garn: Lemon, Robin, Lace, for at nævne nogle. Da Spinni er et entrådet garn, der er spundet i samme retning, egner det sig ikke så godt til glatstrikning på rundpind. Det strikkede stof vil have tendens til at vride sig skævt. Strikkes der mønsterstrikning, vil det som regel ikke være et problem. I mønsterstrikning med flere farver indgår Spinni ofte som en af kvaliteterne, og garnet er med sin smukke og karakteristiske struktur et smukt element i det strikkede stof.
Spinni bruges også som del af en tråd med andre kvaliteter. Her er nogle forslag:

Spinni alene strikkes fint på en pindetykkelse mellem 2,5 og 3,5
Spinni og Alpaca 1 strikkes på pind 3 – 4
Spinni og Alpaca 2 strikkes på pind 3,5 – 4,5
Spinni og Silk Mohair strikkes på pind 4 – 6
Det er dog vigtigt altid at tænke på, hvilket udtryk man ønsker i det strikkede stof, om det kan tåle at være strikket løst eller bør være mere fast i strukturen. Et tørklæde kan f.eks. strikkes meget løsere end en bluse.

Der anbefales håndvask i uld vaskemiddel.

Du kunne også være interesseret i...