Merilin – Isager garn

kr. 66,00

Isager Merilin

En god efterårs blanding af Merino uld og hør, 80 % merino uld og 20 % hør.

50 g – 208 m

Vejledende strikke pinde: 3,0 – 3,5 mm

Kategori: Varenummer (SKU): IG-12 Tags:

Beskrivelse

Isager Merilin

En god efterårs blanding af Merino uld og hør, 80 % merino uld og 20 % hør.

50 g – 208 m

Vejledende strikkepinde: 3,0 – 3,5 mm

Garnet er vundet i nøgler a 50 g, og prisen er pr. 50 g.

Merilin er et tre trådet garn, der er spundet og indfarvet i Italien. Da garnet er tretrådet, er det rigtig fint i strukturstrikninger. Samtidig er det et blødt garn, der kan bruges af mange, som ellers ikke tåler uld. Hørfiberen lægger sig som en glat fiber over uldgarnet og er samtidig med til at give et fint farvespil i garnet, da hør ikke modtager uldfarven. Garnet er fint til børnetøj, men Marianne Isager har også f.eks. brugt det i sin bog DÆXEL til herretrøjer. Senest er den anvendt af Annette Danielsen i hendes nye bog – Strik så det synger, og af Susie Haumann i hendes nye børnestrik bog – Det bedste, måske strikket af Bedste. Anne Ventzel strikker sin Ribbed sweater i merilin og isager silkmohar, se evt #garnoteket for inspiration.

Merilin kan alene strikkes på en pindetykkelse mellem 3 og 3,5 mm, her nedenunder er lidt blandinger med andre Isager garner.
Merilin og Alpaca 1 strikkes på pind 3,5 – 4,5 mm.
Merilin og Alpaca 2 strikkes på pind 4 – 5,5 mm.
Merilin og Silk Mohair strikkes på pind 4 – 7 mm.

Isager garner er indfarvet med farvestoffer, der overholder alle gældende krav og regler og har undergået grundige tests for uønskede og skadelige stoffer. Fikseringsevnen er høj – på ca. 95 – 98 %, og dermed anvendes en lille mængde farvestof, så miljøbelastning og vandspild formindskes.

Der anbefales håndvask max 30 grader.